Al sinds 2010 zet Werkende Handen zich in om personen met een afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt te ondersteunen. We doen er alles aan om hen te helpen bij het opbouwen van een positiever zelfbeeld en brengen hen nieuwe en goede arbeidsattitudes bij. Op die manier kunnen deze mensen naar betaalde tewerkstelling doorstromen.

Langdurig werklozen, mensen met persoonlijke problemen, gezondheidsmoeilijkheden of stressgevoeligheid,… Wanneer ze ingeschakeld worden in het systeem van de arbeidszorg leren ze terug met een dagstructuur en werk omgaan.

De deelnemers worden naargelang hun individuele kwaliteiten ingezet. Dit kunnen activiteiten zijn in de groenzorg van de bioboerderij en biokruidenier, maar ook het verzorgen van dieren zoals kippen, ezels,… komt aan bod. Ook voeren ze kleine klusjes die aan hun capaciteiten werden aangepast uit. Er is voor de arbeidszorgmedewerkers steeds een gekwalificeerde begeleider aanwezig.

Leon – “Ik vind het fantastisch om mijn steentje bij te dragen om de mensen hier te begeleiden en te zien hoe dat hun zelfbeeld een positieve boost krijgt door hun zinvol werk te geven. Sommigen onder hun zitten vaak jaren thuis en kunnen op deze manier terug sociale contacten leggen en een vriendenkring opbouwen.”

Werkende Handen werkt samen met Abri.

Dit project werd gerealiseerd door Werkende Handen met steun van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie en de Nationale Loterij.