Poetsvrouwen, huishoudhulp en tuinmannen in Limburg

Al sinds 1987 is Werkende Handen in Limburg als onafhankelijke vzw actief met de bedoeling tewerkstelling te realiseren. Sinds die tijd werden heel wat tewerkstellingsformules en -projecten opgezet.

Net door door die jarenlange praktijkervaring met huishoudhulp heeft Werkende Handen zowel voor de klanten als de helpsters efficiënte en duidelijke werkvormen ontwikkeld die bij klanten en personeel voor tevredenheid zorgen. Meer dan 200 helpsters zijn dagelijks in Limburg op pad om vooral huishoudelijke hulp te leveren en schoon te maken.

We werken vooral in Hasselt, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Opglabbeek, Maaseik en omgeving.

In 2003 breidde vzw Werkende Handen met een groendienst - tuinonderhoud en klusjesdienst - uit en in 2004 startten we met de populaire strijkdienst met dienstencheques. In 2010 startten we de arbeidszorgdienst op, en dat middels een samenwerkingsverband met Abri vzw. De deelnemers aan arbeidszorg worden ingezet naargelang hun individuele kwaliteiten. Dit kunnen activiteiten zijn in de groenzorg van de sociale tuinier of kruidenier, maar ook het verzorgen van dieren zoals kippen komt aan bod. Ook kleine klusjes die aan hun capaciteiten werd aangepast kunnen door hen uitgevoerd worden. Er is voor de arbeidszorgmedewerkers steeds een gekwalificeerde begeleider aanwezig.