Veelgestelde vragen

Foutmelding

Notice: Undefined index: safe_value in theme_field_detailed_question() (regel 1793 van /data/sites/web/werkendehandenbe/www/drupal/sites/all/modules/faq/faq.module).
Onderstaand overzicht biedt u een gecategoriseerde weergave van de veelgestelde vragen. Zit u nog met vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

dienstencheques

Contacteer de dienst. We helpen u graag verder.

Nee, u kan ook een helpster van onze huishoudhulp laten komen voor 3 of 4 uur per week of om de veertien dagen. Deze dienst kost 1 dienstencheque per uur.

groendienst

Nee, de dienstencheques kunnen enkel gebruikt worden voor de poets- en strijkdienst.

poetsdienst

Contacteer de dienst. We helpen u graag verder.

Contacteer de dienst. Indien nodig zoekt de dienst een andere helpster voor u.

Ja, de dienst houdt steekproeven. Op onregelmatige momenten komen we ter plaatse kijken.

De klant kan via de dienst een sleutel aan de helpster bezorgen of een plaats afspreken waar de sleutel ligt of kan gehaald worden, zoals bijvoorbeeld bij de buren. De helpster kom volgens afspraak vooraf kennis maken. U kan een lijstje met gewenste of meest dringende taken klaarleggen, of met reservetaken voor als het werk voortijdig klaar zou zijn. U legt dan op een afgesproken plaats in huis de ondertekende cheques klaar. Voor de laatste werkdag van de maand voegt u daar ook de ondertekende prestatiestaat bij. De helpster zal op uw lijst voor ontvangst van de cheques tekenen.

Niet noodzakelijk, maar voor de eerste poetsbeurt is dit wel wenselijk.

Geen. U heeft een contract met onze dienst. Mits tijdige verwittiging kan u dit onderbreken voor bijvoorbeeld een vakantieperiode. Indien uw helpster ziek of met vakantie is, zal de dienst proberen om voor vervanging te zorgen.

De dienst probeert een rooster samen te stellen dat zo goed mogelijk voor de klant en de helpster uitkomt. Uw helpster komt uit uw eigen regio om verplaatsingskosten te beperken. U krijgt een vaste helpster op een vaste weekdag.

Tuinonderhoud. Werkende Handen heeft wel een groendienst die dergelijke klusjes voor u kan doen. Gevaarlijke gereedschappen gebruiken (zoals bijvoorbeeld defecte stopcontacten of slecht functionerende elektrische apparaten, ladders,...) kan ook niet.

De helpsters mogen alle huishoudelijke taken verrichten – poetsen, stofzuigen, strijken,... Verplaatsingen om boodschappen te doen kunnen na aangifte bij de verzekering en tegen een vergoeding van € 0,33 per kilometer.

Dit spreken we met de klant en de helpster af. In verband met het wegbrengen van schoolgaande kinderen ligt het aanvangsuur meestal tussen 8.00 en 9.00 uur. Meestal wordt er 4 uren gewerkt, soms en minimaal 3 uren.

Ja, en dat door Werkende Handen. Ze hebben een deeltijds arbeidscontract (19 uren) en dus ook een arbeidsongevallenverzekering. Daarnaast heeft de dienst ook een verzekering tegen schade aan derden. Ethias onderzoekt per geval welke schade in aanmerking komt. Schade aan voorwerpen van dagelijks gebruik (servies en dergelijke) kan niet verzekerd worden. Er is steeds een franchise van € 50 op de actuele waarde.

De werksters werken enkel bij particulieren thuis.

Momenteel werkt men in Hasselt, Zonhoven, Houthalen, Maaseik en omgeving. Andere gemeenten kunnen ook aan bod komen.

strijkdienst

Contacteer de dienst. We helpen u graag verder.

In Houthalen (Koolmijnlaan 27) en in Maaseik (Waagstraat 2). Zij kregen professioneel en industrieel materiaal en een goede opleiding.

Nee, u kan ook een helpster van onze huishoudhulp laten komen voor 3 of 4 uur per week of om de veertien dagen. Deze dienst kost 1 dienstencheque per uur.